Przepisy,  Sałatki

Sałatka z rukolą, gruszką i camembertem

Składniki/ 1 porcja:
  • 1/4 gruszki (30g)
  • garść rukoli (20g)
  • 2 cienkie plasterki sera camembert (15g)
  • 1 łyżeczka prażonych nasion słonecznika (5g)
  • 5g orzechów włoskich
Sos:
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 1 łyżeczka oleju lnianego i oleju rzepakowego (po 5g)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (5g)
  • szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:

Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, a następnie polej sałatkę przygotowanym sosem.

dietetyk gorzów, poznań, magdalena kołodziej dietetyk

Smacznego! 🙂

Wartość energetyczna i odżywcza:
  • Energia: 310 kcal
  • Białko: 6 g
  • Tłuszcze: 19 g
  • Węglowodany: 32 g
  • IG: 45  ŁG: 12 
sałatka, camembert, rukola, gruszka, dietetyk gorzów, magdalena kołodziej, poznań, dietetyk online, fit