Sałatka z rukolą, gruszką i camembertem
26 listopada 2020
Składniki/ 1 porcja:
- 1/4 gruszki (30g)
- garść rukoli (20g)
- 2 cienkie plasterki sera camembert (15g)
- 1 łyżeczka prażonych nasion słonecznika (5g)
- 5g orzechów włoskich
Sos:
- 1 łyżeczka miodu (12 g)
- 1 łyżeczka oleju lnianego i oleju rzepakowego (po 5g)
- 1 łyżeczka soku z cytryny (5g)
- szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, a następnie polej sałatkę przygotowanym sosem.
Smacznego! 🙂
Wartość energetyczna i odżywcza:
- Energia: 310 kcal
- Białko: 6 g
- Tłuszcze: 19 g
- Węglowodany: 32 g
- IG: 45 ŁG: 12