Obiad,  Przepisy

Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kurczakiem

SKŁADNIKI / 2 porcje
  • 100 g makaronu Tagliatelle
  • 100 g szpinaku ok. 4 duże garści)
  • 4 sztuki suszonych pomidorów odsączonych z oleju
  • 100 g świeżych pieczarek
  • 200 g mięsa z piersi kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Fileta umyj i pokrój na małe kawałki, przypraw do smaku ulubionymi przyprawami, wrzuć na rozgrzany na patelni olej i duś pod przykryciem ok. 5 minut co jakiś czas mieszając.
  2. Pokrój pieczarki i suszone pomidory na mniejsze kawałki, a następnie dodaj do kurczaka. Wymieszaj wszystko.
  3. Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Przykryj pokrywką, duś do czasu aż szpinak zmniejszy objętość.
  4. Na końcu ugotuj makaron Tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

Energia: 377 kcal

Białko: 32 g

Tłuszcze: 9 g

Węglowodany: 44 g

IG: 46 ŁG: 19

tagliatelle, szpinak, kurczak, makaron, obiad, wino
Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kurczakiem

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *