Sałatka z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami
8 listopada 2020
Składniki/ 1 porcja:
- 50 g kaszy jaglanej (pół woreczka)
- 50 g wędzonego łososia
- 20 g sera feta
- 3 sztuki suszonych pomidorów w oleju
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 ogórek
- 1/4 papryki czerwonej
- garść rukoli
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Warzywa pokrój i wymieszaj z ugotowaną kaszą.
3. Całość posyp pokruszonym serem feta i polej olejem lnianym.
Smacznego! 🙂
Wartość energetyczna i odżywcza:
- Energia: 420 kcal
- Białko: 22 g
- Tłuszcze: 19 g
- Węglowodany: 44 g
- IG: 64 ŁG: 26