Śniadaniowe muffinki ze szpinakiem i fetą
3 sierpnia 2020
SKŁADNIKI / 9 muffinek
- 140 g mąki pełnoziarnistej
- pół szklanki mleka
- 4 duże jajka
- 2 garści szpinaku
- 30 g sera feta
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pieprz, sól, słodka papryka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Foremki na babeczki umieść w specjalnej blaszce na muffinki.
- Wrzuć do foremek pokrojony szpinak i ser feta.
- W dużej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
- W drugiej misce rozmieszaj jajka z mlekiem. Przelej mokre składniki do składników suchych i delikatnie połącz wszystko ze sobą.
- Następnie przełóż masę do wszystkich foremek i piecz do momentu zrumienienia ciasta (15-25 minut).
Wartość odżywcza dla 1 muffinki:
Energia: 99 kcal
Białko: 6 g
Tłuszcze: 4 g
Węglowodany: 11 g
IG: 71 ŁG: 7