Przepisy,  Zdrowe słodycze

Lody malinowe z migdałowym spodem

SKŁADNIKI / 6 sztuk
  • 65 g malin
  • 85 g jogurtu naturalnego
  • 120 g serka kremowego (np. Philadelphia)
  • 85 ml mleka krowiego lub roślinnego

Migdałowy spód

  • 35 g zmielonych lub posiekanych migdałów
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka ksylitolu lub erytrytolu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Maliny zblenduj z jogurtem, serkiem i mlekiem.
  2. Przełóż masę do foremek, ale nie uzupełniaj ich do końca – zostaw miejsce na kruszonkę z migdałów.
  3. Mielone migdały wymieszaj z łyżką oleju i cukru i wypełnij foremki przygotowaną kruszonką.
  4. Wstaw foremki do zamrażalnika na parę godzin (najlepiej na całą noc).

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

Energia: 138 kcal

Białko: 4 g

Tłuszcze: 12 g

Węglowodany: 6 g

IG: 26 ŁG: 1

jogurt, orzechy, maliny, lody, słodycze, deser
Składniki: jogurt naturalny, migdały, serek kremowy, maliny
domowe lody, fit, lody malinowe, deser
Lody malinowe z migdałowym spodem

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *