Lody malinowe z migdałowym spodem
29 lipca 2020
SKŁADNIKI / 6 sztuk
- 65 g malin
- 85 g jogurtu naturalnego
- 120 g serka kremowego (np. Philadelphia)
- 85 ml mleka krowiego lub roślinnego
Migdałowy spód
- 35 g zmielonych lub posiekanych migdałów
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka ksylitolu lub erytrytolu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Maliny zblenduj z jogurtem, serkiem i mlekiem.
- Przełóż masę do foremek, ale nie uzupełniaj ich do końca – zostaw miejsce na kruszonkę z migdałów.
- Mielone migdały wymieszaj z łyżką oleju i cukru i wypełnij foremki przygotowaną kruszonką.
- Wstaw foremki do zamrażalnika na parę godzin (najlepiej na całą noc).
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
Energia: 138 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 6 g
IG: 26 ŁG: 1
Poprzedni
Kakaowy omlet z owocami
Nowszy