Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kurczakiem
29 lipca 2020
SKŁADNIKI / 2 porcje
- 100 g makaronu Tagliatelle
- 100 g szpinaku ok. 4 duże garści)
- 4 sztuki suszonych pomidorów odsączonych z oleju
- 100 g świeżych pieczarek
- 200 g mięsa z piersi kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Fileta umyj i pokrój na małe kawałki, przypraw do smaku ulubionymi przyprawami, wrzuć na rozgrzany na patelni olej i duś pod przykryciem ok. 5 minut co jakiś czas mieszając.
- Pokrój pieczarki i suszone pomidory na mniejsze kawałki, a następnie dodaj do kurczaka. Wymieszaj wszystko.
- Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Przykryj pokrywką, duś do czasu aż szpinak zmniejszy objętość.
- Na końcu ugotuj makaron Tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
Energia: 377 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcze: 9 g
Węglowodany: 44 g
IG: 46 ŁG: 19
Poprzedni
Tortilla
Nowszy