Przepisy,  Śniadanie

Tosty z pastą z awokado i warzywami

SKŁADNIKI / 1 porcja
  • pół dojrzałego awokado
  • łyżeczka musztardy
  • ząbek czosnku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • przyprawy: papryka słodka/wędzona/ostra, pieprz
  • dowolne warzywa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczywo zapiekaj ok. 5 minut.
  2. W tym czasie przygotuj pastę: awokado przekrój wzdłuż, usuń pestkę i wydrąż miąższ .Następnie rozgnieć widelcem, wymieszaj z pozostałymi składnikami i dopraw do smaku.
  3. Pastę przekładaj na kanapki i podawaj z warzywami.

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

Energia: 350 kcal

Białko: 10 g

Tłuszcze: 17 g

Węglowodany: 50 g

IG: 43 ŁG: 17

awokado, tosty, śniadanie, kanapki
Tosty z pastą z awokado i warzywami
awokado, tosty, śniadanie, kanapki
Tosty z pastą z awokado i warzywami

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *