Tosty z pastą z awokado i warzywami
29 lipca 2020
SKŁADNIKI / 1 porcja
- pół dojrzałego awokado
- łyżeczka musztardy
- ząbek czosnku
- kilka kropel soku z cytryny
- przyprawy: papryka słodka/wędzona/ostra, pieprz
- dowolne warzywa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczywo zapiekaj ok. 5 minut.
- W tym czasie przygotuj pastę: awokado przekrój wzdłuż, usuń pestkę i wydrąż miąższ .Następnie rozgnieć widelcem, wymieszaj z pozostałymi składnikami i dopraw do smaku.
- Pastę przekładaj na kanapki i podawaj z warzywami.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
Energia: 350 kcal
Białko: 10 g
Tłuszcze: 17 g
Węglowodany: 50 g
IG: 43 ŁG: 17